Kategori: Jul

Tiden går snabbt när man har roligt

Hej bloggen,

nu var det länge sedan vi sågs. Det är inte du, det är jag. Men nu är jag tillbaka och vi ska leva lyckliga i alla våra dagar. Här är en sammanfattning av vad som har hänt sedan sist (som jag noterar var den 10 november då en av mina bästa människor fyllde år):

– jag flyttade till Stockholm den 11 november. Grät på perrongen i Malmö, tog tåget till Stockholm och flyttade in hos Ulrika som tog hand om mig och lagade lunchlådor till mig och lånade ut sina kläder till mig.

– började min praktik på Expressen: var totalt bortkommen första dagen på redigeringen, lärde mig sedan och fick göra tv-spelssidorna bland annat. Jobbade sedan lite natt och slutade klockan tre på natten vilket rubbade humör och dygnsrytm, bodde hos pappa litegrann och sedan fick jag skriva, först på pappret och sedan på webben. Träffade många trevliga kollegor, skrev roliga texter, åt hamburgare från gatuköket med min bror och sedan vips! så hade tio veckor gått och praktiken var slut.

– däremellan var det jul. Jag firade på Åland med Manne och familjen och det var rysligt gemytligt. Gick hundpromenader i snöyran, skottade snö, träffade vänner och släktingar och delade ut julklappar till klockan två på natten.

– nyår firade vi i Stockholm hos vänner och sedan hade Manne tagit ledigt och vi fick vara lediga en hel vecka tillsammans i hufvudstaden. Trevligt i överkant!

– nu är jag i Malmö. Bästa stället som alla vet. Träffar vänner, smider bröllopsplaner, söker jobb och hemmapysslar. I går lagade vi dumplings, bara en sån sak. En och en halv vecka är jag här och sedan åker jag till Åland! Tiden går så där rasande snabbt igen att man blir helt matt.

Nu kollar vi in några bilder från jul och nyår tycker jag:

Julaftonsfrukost.

Jag och Adrian vid julmiddagen.

Mamma hade egenhändigt lagat makarons till efterrätt!

Efter jul kom nyår:

Vi åt nyårsmiddag runt det här fina bordet.

Nils var med också, såklart!

Och Manne, som hade klätt upp sig kvällen till ära.

Så, nu koncentrerar vi oss på nutid och framtid här i bloggen istället!

 

Julen är över. Leve julen!

Hej och god fortsättning! Under julen har bloggverksamheten fått ligga nere till förmån för kvalitetstid med familj och vänner. Under julen hemma på Åland var det hela tre bloggläsare som gav sig tillkänna och jag blev så glad att jag nu ska försöka uppdatera lite oftare!

Hursomhelst, julen var lugn och skön. Jag hetsåt julgodis och mandariner och drack mycket vin. Myste med min bästa Sigge och bakade bullar med farmor. Hade lite angst över essän som jag snart ska lämna in och bowlade och åt Indigoburgare med de bästa av vänner. Efter en vecka hemma packade jag kappsäcken och åkte söderut och var två dagar hos Manne med familj i Lommarp. Åt mera god mat, lekte med en mycket söt och mycket aktiv treåring och gick promenad. Nyår firades i Malmö, vilket kändes ovant. Vi kunde konstatera att malmöiterna inte har något raketvett (en raket, eller snarare en bomb av något slag, satte igång tre billarm där vi var vid Drottningtorget), men annars hade vi en trevlig kväll. Nu ska jag äta jordärtskockssoppa som Manne lagat, hurra! Här kommer första delen bilder från mitt jullov!

 

Farmor och jag bakar lussebullar

Julfrukost med finporslin

Jomala kyrka

Ljuständning på farfars grav

Juldukat

Julgranen

Julgranspyntet

Skinkan!

En stillsam fredag

Jag är sjuk. Bihålorna värker och snoret hopar sig i hjärnan. Borde skriva på min hemtenta, men på något sätt har dagen gått och jag har bara fått ihop en sida. Har inte satt min fot utanför hemmet på hela dagen, istället har jag vilat ögonen på de här sakerna…

Gillar framförallt den sista med Lilla My. Det råder Lilla My-bonanza hos oss just nu. I födelsedagspresent fick jag nämligen en hel hög med grejer prydda av henne. Hurra!

 

 

Jul i vårt hus

Igår var glöggen äntligen klar! Manne tappade upp på flaska och så här fint blev det:

 

Jag slog in årets julklappsskörd (eller en del av den). I år kör jag ett svart-vitt tema och så här fint blev det:

 

Nu är det snart dags för mig att bege mig till Lund. Nästsista skoldagen idag, och jag längtar efter jullov. Hej!

Glöggtime!

Vi är ute i sista stund kan man gott säga, men igår gjorde vi det äntligen – satte glöggen! Receptet på den här dunderglöggen tog vi i vanlig ordning från våra vänner på Matrepubliken. Manne tyckte att det här måste förevigas på ett extraordinärt sätt – et voila! En film!