Kategori: Tankar

Cherry blossom

Jag vill inte tråka ut er med det ganska händelsefattiga liv som är mitt just nu. Jag jobbar hela dagarna, sover mycket däremellan och ibland händer att man hittar på något trevligt. Som ikväll! Då blir dem middag och spel och vin hos Malin, hurra!

Jag läser gamla böcker också. Trollvinter till exempel, rysligt bra historia.

Och tittar på körsbärsblommorna.

Tiden går snabbt när man har roligt

Hej bloggen,

nu var det länge sedan vi sågs. Det är inte du, det är jag. Men nu är jag tillbaka och vi ska leva lyckliga i alla våra dagar. Här är en sammanfattning av vad som har hänt sedan sist (som jag noterar var den 10 november då en av mina bästa människor fyllde år):

– jag flyttade till Stockholm den 11 november. Grät på perrongen i Malmö, tog tåget till Stockholm och flyttade in hos Ulrika som tog hand om mig och lagade lunchlådor till mig och lånade ut sina kläder till mig.

– började min praktik på Expressen: var totalt bortkommen första dagen på redigeringen, lärde mig sedan och fick göra tv-spelssidorna bland annat. Jobbade sedan lite natt och slutade klockan tre på natten vilket rubbade humör och dygnsrytm, bodde hos pappa litegrann och sedan fick jag skriva, först på pappret och sedan på webben. Träffade många trevliga kollegor, skrev roliga texter, åt hamburgare från gatuköket med min bror och sedan vips! så hade tio veckor gått och praktiken var slut.

– däremellan var det jul. Jag firade på Åland med Manne och familjen och det var rysligt gemytligt. Gick hundpromenader i snöyran, skottade snö, träffade vänner och släktingar och delade ut julklappar till klockan två på natten.

– nyår firade vi i Stockholm hos vänner och sedan hade Manne tagit ledigt och vi fick vara lediga en hel vecka tillsammans i hufvudstaden. Trevligt i överkant!

– nu är jag i Malmö. Bästa stället som alla vet. Träffar vänner, smider bröllopsplaner, söker jobb och hemmapysslar. I går lagade vi dumplings, bara en sån sak. En och en halv vecka är jag här och sedan åker jag till Åland! Tiden går så där rasande snabbt igen att man blir helt matt.

Nu kollar vi in några bilder från jul och nyår tycker jag:

Julaftonsfrukost.

Jag och Adrian vid julmiddagen.

Mamma hade egenhändigt lagat makarons till efterrätt!

Efter jul kom nyår:

Vi åt nyårsmiddag runt det här fina bordet.

Nils var med också, såklart!

Och Manne, som hade klätt upp sig kvällen till ära.

Så, nu koncentrerar vi oss på nutid och framtid här i bloggen istället!

 

födelsedagsbarnet

Just det, jag glömde en sak. Idag fyller Tove år. Hon är den bästa man kan tänka sig och jag kommer sakna henne så där alldeles ohemult mycket när jag är borta. Grattis!

Här härjar vi i Frankrike. 

Hejdå Malmö, vi ses snart igen

En ny tid väntar. En resa startar. Jag är ju kanske den mest blödiga människa som finns och nu när jag vet att jag ska vara borta hemifrån i flera veckor så går jag omkring och smågråter och grämer mig lite hela tiden. Imorgon bär det av mot Stockholm och en jättespännande praktik. Det kommer helt säkert bli roligt och nervöst och intressant och lärorikt. Men just nu kan jag bara tänka på hur mycket jag kommer att sakna Malmö, lägenheten, min matbutik, min säng, mina bästa vänner och min Manne. Fast jag vet att allt finns kvar precis som jag lämnar det, att jag snart är tillbaka. Men det är svårt att skiljas, speciellt när man är en lipsill som jag. Imorgon på tågstationen lär jag skämma ut både mig och Manne med alla hej då-tårar. Nåväl, det brukar gå över och i Stockholm har jag ju en pappa och en bror och flera bästa vänner så det blir nog bra. Vi hörs från hufvudstaden!

Den här typen kommer jag att sakna mest! Smågalen och alldeles, alldeles underbar är han.

Tankar en torsdag. Typ.

Hej bloggen!

Idag sitter jag i vanlig ordning vidd köksbordet och finslipar texterna till mitt c-reportage. Det ska vara inlämnat nästa fredag och det brinner lite i knutarna kan man säga. Igår träffade jag min handledare som bland annat undrade över vilken vinkel reportaget har och sådana mindre saker som inte alls har avgörande betydelse för ett examensarbete…Oh well, det ska väl lösa sig på ett eller annat sätt.

Annat som händer: vi verkar ha fått besök av en småfågelkoloni i Västra hamnen. Här flyger blåmesar och talgoxar omkring hela dagarna. Igår hängde jag ut lite fågelmat till dem och så försöker jag fotografera dem genom köksfönstret när de sitter där och pickar i sig. Men det är svårt att fånga dem på bild. Ska visa er sen när jag lyckas få över bilderna.

Och så har prinsessan Madeleine förlovat sig. Grattis och sånt!

Happ. Så mycket mer händer här inte så att…Hej!

Sommarfeelis

Hörni, det här går ju inte. Sådan snigelfart på mina inlägg nu för tiden alltså. Jag skyller min dåliga närvaro på följande saker: 1) jag är ny på sommarjobbet. Skriver där hela dagarna och det är ju roligt men också totalt utmattande. Så när jag kommer hem lockar uteserveringshäng med fina vänner mer än att sätta mig vid datorn och skriva ännu mer. 2) jag lyckas fortfarande inte få in bilder i mammas dator från kameran. Fattar inte problemet. Men jag tycker det är roligast att blogga när man har fina bilder att slänga in. Så utan bilder tappar jag lusten lite.

Så nu tror jag det blir en liten sommarpaus här. Eller det kanske dyker upp ett inlägg då och då, men väldigt sporadiskt i så fall. Men till hösten, då ni! Då kör vi för fullt igen tycker jag!

 

Sommartider hej hej!

Hej alla bloggläsare! Hoppas jag har några kvar nu efter den här bloggtorkan…Jag tycker det är svårt att skriva inlägg när jag inte har så mycket att berätta. Men en liten uppdatering kommer här: i helgen drog vi upp till Lommarp och Mannes föräldrar. Badade bastu och simmade i poolen och hade det gött på fredagen. Efter att ha sovit som gud (i Lommarp sover man alltid som en gud, det måste vara något med sängarna och tystnaden och den avslappnade känslan som infinner sig när man kommer dit) steg jag upp tidigt och tog tåget till Linköping för att fira att min fina vän Sophia ska gifta sig! Möhippan innehöll alla braiga ingredienser; spa, god mat, presenter, några uppdrag till bruden, vin och lyckotårar. Var tyvärr tvungen att ta tåget hem igen på kvällen, men är så glad att jag var med under dagen i alla fall!

Vad mera då? Manne har jobbat så där gräsligt mycket nu igen så honom har jag knappt sett röken av. Jag har jobbat lite själv också och förhoppningsvis dragit in lite kosing. Annars händer det inte mycket, jag börjar så smått förbereda mig på hemfärd, midsommar och sommarjobb. Känns både fantastiskt kul och lite jobbigt på samma gång. Sommarmalmö är det bästa Malmöet, och det blir jobbigt att lämna. Å andra sidan är sommaråland det bästa Ålandet! Så då blir det ändå bra!

Hej nu. Lovar att återkomma snart med bilder och kul.

Förresten, ni har inte missat att gilla Mrkt på facebook va? Man kan vinna ett ipadfodral om man gör det innan klockan tio ikväll. Och det vill man ju inte missa.

Tankar en sommarlovsmåndag

Idag är jag parkerad på en köksstol här hemma. Jag sitter och skriver och låtsas att jag är en riktig frilansskribent, som har en massa viktiga texter att få iväg skyndsamt. Dricker te och äter kanelbulle medan jag sysslar med dessa viktiga göromål. Tittar ut genom fönstret, det ser kallt ut och inte alls väder passande för den fjärde juni. Vill inte gå ut, stannar inne och skriver istället. Och läser och redigerar bilder och pysslar med Mrkts hemsida. Våra grannar håller på och flyttar. De har köpt en annan lägenhet i samma hus, och det känns tryggt på något vis att vi har kvar dem tvärs över gården. Så tänker jag att jag vill skriva en bok. Oklart vad den skulle handla om. Hursomhelst, nu kollar vi på några bilder:

Igår åt vi melon till frukost. Fint som snus (trots att det inte fanns vattenmelon i butiken, det är egentligen min favorit. Men den här var också god).

Det här paketet ska en liten tjej få av mig.

Och i fönstret blommar rosen så där lite dramatiskt.

Tre blommor redan och fler är på gång! Det kallar jag glädje i en kruka.

En fråga om prioritering

I detta nu: försöker slita mig från det kungliga prinsessdopet på Svtplay och börja plugga. Svårt.

EDIT: Nu snackar de mest om Jesus och evangelium, det går lättare nu (eller jag har åtminstone stängt av ljudet).

Min röda dag

Ledig dag! Hemma hos oss har det inte hänt mycket idag. Manne har jobbat intensivt med Mrkts lansering (snart, snart öppnar vi!) och jag har pluggat. Nu äter jag isbergssallad och knäckebröd till middag, väntar på att kanelbullarna ska jäsa klart och känna sig mogna för ugnen, och lyssnar på Aftonbladets podcast Historien om ett brott (mycket spännande, kan rekommenderas).

Imorgon blir det landet, aaahhh…