Kategori: Inredning & design

Nytt liv och nya saker

Jag har mina sista dagar i Malmö nu på ett tag. På söndag bär det av mot Åland. Det ska bli så, så kul att börja jobba igen! Däremot blir det ledsamt att lämna min stad och mina människor, men jag kommer ju snart tillbaka. Det känns överlag mycket lättare att lämna den här gången, kanske jag börjar bli van…

Annat som händer: jag söker jobb och hoppas innerligt att en trevlig sydsvensk tidning vill ha mig i sommar (eller helst lite tidigare). Jag har hoppet uppe och siktar i sinnet in mig på en skånsk sommar. Och i söndags inträffade något alldeles ljuvligt! En liten flicka kom till världen och mitt tjejgäng fick sin första mamma. Hurra och grattis och fanfarer! I maj väntar vi ytterligare tillskott i gänget, hurra igen!

Jag har också börjat hitta tillbaka till fotograferandet, det känns kul och givande igen efter min ganska långa torkperiod. Därför bestämmer jag att vi kollar på bilder nu! Som vanligt är det min lägenhet som får agera objekt.

Jag fick världens, säger världens, finaste burk i födelsedagspresent av Lise-Lott och Marcus. Matchar vår tekanna från Muuto perfekt! Tack igen!

Den här fantastiska lådan är en annan födelsedagspresent, från Charlotta och Calle. Lovar att ta hand om den efter bästa förmåga. Tusen tack!

På mitt nattduksbord finns ytterligare en present…

…nämligen Is av Ulla-Lena Lundberg. Jag har nästan läst ut den men nu börjar där hända obehagliga saker och jag drar mig för att läsa slutet för jag tror att det kommer bli så hemskt. Måste skärpa mig!

Dessutom har jag äntligen ramat in vår lilla My-tavla. Nu står den med våra övriga tavlor som väntar på upphängning och samlar damm. Det är baby steps som gäller hos oss.

Detta om detta. Ha en fin torsdag!

En färgklick

Jag har skapat mig ett litet turkost hörn i det ena vardagsrumsfönstret här hemma.

Ljuslyktor, burk och flaska.

Den här fina ljuslyktan köpte jag på Indiska när mamma och pappa var på besök. Fin om jag får säga det själv!

Den här gamla asken från svenska tobaksmonopolet hittade jag på en loppis i Sund på Åland i somras. Jag hade inga kontanter så pappa var snäll och betalade den. Tack! De små ljuslyktorna kommer från Iittala, såklart.

Flaskan kommer från samma loppis som asken.

Jaha, det var det. Hoppas ni har en fin måndag.

Mrkt!

Okej, det här blir ett inlägg med massiv textreklam. Men låt er inte avskräckas, för jag lovar att reklamen är rättfärdigad och rättvis! I fredags öppnade nämligen Manne äntligen sin webshop där man alltså numera kan köpa finfina väskor och datorfodral. Hurra! Jag tänker att fodralen till exempel är en utmärkt present till en nybakad student eller att en väska passar fint som present på mors dag nu på söndag (för mina svenska läsare då alltså, den finska och RIKTIGA morsdagen har ju redan avklarats för några veckor sedan). Men framförallt tycker jag man ska unna sig en väska till sig själv! Och till mina åländska läsare kan jag meddela att om någon är intresserad av en finfin väska kan jag personligen leverera dessa runt midsommar då jag kommer hem till Mariehamn. Så kolla nu in Mrkts nya hemsida och se om det finns något ni gillar!

Mvh stolt_flickvän_84

Revolterande tonårshjärtan

Har haft en kaotisk start på dagen. Jag har känt några dagar nu att mina persiljeskott har blivit så stora att de måste flytta från sitt mini-drivhus till egna krukor. De har liksom gått från att vara små, små persiljebarn till långa, gängliga tonåringar. Och de har tonårsrevolterat! Slingrat sig över till persiljetonåringarna i sådden brevid och härjat omkring där. Betett sig arrogant mot sina syskon i samma sådd och sådant. Så idag tänkte jag att det var dags att plantera om dem – de skulle få egna rum helt enkelt! Så jag drog fram jord och krukor och började omplaceringen. Men nu är jag så orolig! Det visade sig att de nog är skörare än de ser ut. Deras rötter är så korta och deras stjälkar så tunna! De kanske inte var redo för en sådan stor omställning. Jag kanske har traumatiserat dem för livet! De kanske inte ens klarar sig! Dessutom tror jag att jag har planterat dem för tätt, de kanske inte får ordentlig plats att utvecklas och frodas.

Herregud. Jag har blivit en hönsmamma. Stackars persiljebarn.

Planterade om en liten rosbuske också. Hoppas den klarar det här bättre.

En kväll med juntan

Alltså syjunta. Det måste vara världens bästa uppfinning. Så här: man drar ihop några vänner som gillar att sy eller som gärna vill testa på det i alla fall. Sedan ses man när det passar hemma hos någon. Man äter äppelkaka, fruktsallad, kärleksmums eller muffins (ingen junta utan sockerchock) och dricker te. Eller så äter man matpaj och dricker vin som vi gjorde igår. Och så pratar man om allt mellan himmel och jord, löser stora världsproblem och små vardagsproblem. Och sedan syr man! Det är så trevligt att jag myser lite för mig själv när jag tänker på det. (Bonusinfo: min farmor har en syjunta. Hon har berättat för mig att damerna i hennes junta alltid vill dricka öl när det är juntdags, så det är viktigt att se till att man har det hemma. Sedan är de allihopa ganska gamla så ingen ser att sy riktigt. Men jag tycker det kvalar in som syjunta ändå). Så här såg det ut på vår syjunta igår:

Koncentration på hög nivå.

Lise-Lott klipper bitar till ett lapptäcke som en snart nyfödd bebis ska få!

Och Tove syr en klänning!

Själv syr jag vimplar till Charlottas och Calles bröllop.

Och så har en hel kväll gått och alla har förhoppningsvis kommit en bit på väg med sina syprojekt och sedan ses man nästa vecka eller veckan efter det igen. Lätt som en plätt!

Rullvagnen!

Och när jag nu ändå är i bloggartagen: den här rullvagnen från Ikea gav mig akuta ha-begär. Alltså den är så fin att jag dör litegrann. Nu ska jag bara komma på ett övertalningsknep som biter på Manne så att han går med på att den blir vår…Wish me luck!

Källa: Livet hemma

Påskpanik

Dagen började lugnt. Vi steg upp, sprang en runda längs vattnet. Åt frukost. Sedan åkte Manne till stan, gick på massage och skulle göra några ärenden. Jag var kvar här hemma och funderade på packningen till Berlin. Tänkte att jag nog skulle ta fram och packa ner våra pass så att vi inte skulle glömma dem. I samma stund som jag är på väg att ta upp Mannes pass ur lådan kommer jag på att det har ju för helvete gått ut! I januari! Den paniken alltså, när man kommer på en sådan grej bara timmar innan planet lyfter. Jag började stressgoogla Norwegians passregler, och visst, för resor utanför Norden gäller bara pass och nationellt id. Jag såg framför mig hur vi skulle få spendera påsken i Malmö som bittra ovänner. Jag bestämde mig för att om det inte går att fixa nu och jag inte får åka till Berlin ska jag aldrig mer prata med Manne. Typ.

Men det ordnade sig. Såklart. Det gör ju alltid det. Tusen kronor fattigare har Manne nu ett tillfälligt pass (emergency passport!). Förutom att han ser ut som en högst suspekt massmördare eller liknande på bilden, är passet som en liten karamell. Rosa med guldtryck! Varför ser inte alla pass ut så?

Nu verkar det i alla fall som att det blir semester trots allt! Och snart tar vi tåget mot flygfältet. Så då återstår bara att önska en riktigt glad påsk! Här kommer några bilder från Mannes föräldrars påskpyntade hem.

Ranunculus asiaticus

Just nu känns varje dag som en ständig nedräkning till påsken och vår Berlinresa. Miljöombyte, god mat, mycket öl, promenader, shopping och seightseeing är precis vad jag behöver. I väntan på det ägnar jag mig åt blomfotografering och det är också ganska trevligt.

 

Ranunkel. Sicket fult namn på en så fin blomma.

Vårkänslor (på låtsas)

Ingen vår i syne här i Malmö. Några dagar hade vi förrädiskt väder, sådant där som utlovar klarblå himmel och varma solstrålar i ansiktet när man tittar ut genom fönstret, men som när man väl lockats ut istället bjuder på snålblåst och iskyla. Så vad gör man? Jo, man gör det lite vårigt hemma:

Och sedan kan man gå ut och fotografera vackra saker, som grönsaker i olika färger på Möllan!

Och sedan hoppas man på att våren kommer snart snart snart, så man slipper den hemska vinterjackan.