Kategori: Skola

Hejdå Malmö, vi ses snart igen

En ny tid väntar. En resa startar. Jag är ju kanske den mest blödiga människa som finns och nu när jag vet att jag ska vara borta hemifrån i flera veckor så går jag omkring och smågråter och grämer mig lite hela tiden. Imorgon bär det av mot Stockholm och en jättespännande praktik. Det kommer helt säkert bli roligt och nervöst och intressant och lärorikt. Men just nu kan jag bara tänka på hur mycket jag kommer att sakna Malmö, lägenheten, min matbutik, min säng, mina bästa vänner och min Manne. Fast jag vet att allt finns kvar precis som jag lämnar det, att jag snart är tillbaka. Men det är svårt att skiljas, speciellt när man är en lipsill som jag. Imorgon på tågstationen lär jag skämma ut både mig och Manne med alla hej då-tårar. Nåväl, det brukar gå över och i Stockholm har jag ju en pappa och en bror och flera bästa vänner så det blir nog bra. Vi hörs från hufvudstaden!

Den här typen kommer jag att sakna mest! Smågalen och alldeles, alldeles underbar är han.

En oväntat bra film (höhö)

Jo, jag tänkte att jag skulle tipsa om en film! För några veckor sedan såg vi En oväntad vänskap, Intouchable heter den väl på originalspråk, och det kan vara den bästa film jag har sett i hela mitt liv. Den är fin och härlig och sorglig på samma gång och jag gick ut från biosalongen med ett sådant där fånigt lyckopirr i magen. Hade lätt kunnat gå in igen, köpa en ny biljett och bänkat mig framför den en gång till. Jaja, nog om det nu. Se den!

Annat som är nytt och förtjänar en blogguppdatering: inget. Köttar slutreportaget nu, måste kapa drygt 7000 tecken och det är inte så lätt, ska ni veta. Det blir mycket kill your darlings den närmsta tiden…

Hej nu!

Sommarlovet

Idag är det den första juni, det blåser en isig vind och himlen öppnar sig med ojämna mellanrum. Men vad gör det väl. Nu har jag sommarlov! Blev idag godkänd på min sista uppgift och det känns fantastiskt skönt, speciellt eftersom jag bävade så inför opponeringen. Hej då tråkig kurslitteratur, hej glassiga magasin och trevliga böcker! Förutom några inbokade jobbdagar på Ikea är jag ledig rätt länge nu och ska njuta av sommarlovet och förbereda mig inför sommarens stora utmaning…Men första ska jag baka en paj! Hej!